Kyllingkraft er noe av det letteste du kan lage. Det er også mye bedre og sunnere enn ferdig kyllingkraft du får kjøpt i butikken. Det eneste som tar tid er kokingen. Den skal småkoke i ca 2 timer så det er greit å enten planlegge i god tid, eller lage opp i store mengder når du først holder på.
Du kan blande inn de grønnsakene og råvarene du ønsker selv. Under finner du et forslag som jeg selv bruker når jeg lager kyllingkraft. Når du har ferdig kyllingkraft, så kan du f.eks bruke den til å lage en god kyllingsuppe fra bunnen.
Se under for hvordan du lager kyllingkraft fra bunnen.
Kyllingkraft
Forberedelse
Koke-/steketid
Total tid
Bruk de råvarene du selv ønsker. Dette er kun et forslag som jeg vet fungerer.
Av: Vegard
Type oppskrift: Kraft
Ingredienser
- 1 kylling
- 1 gulrot
- 1 stangselleri
- 1 sjalottløk
- 1 hvitløk
- 1 tomat eller 3 cherrytomater
Instruksjoner
- Fjern det meste av kjøttet på kyllingen og legg dette til siden (kan brukes i en suppe eller annen rett). Legg skroget og skinnet i en gryte.
- Hakk opp grønnsakene i biter og legg de i gryta.
- La dette småkoke i minst 1 time og opptil 2 timer.
- Sil kraften. Klar til bruk.
[…] på den indiske kyllingsuppen er mager og sunn, siden den omtrent kun inneholder kyllingkraft, kylling, kokosmelk og grønnsaker. Den er også ekstremt lett å lage, og starter du kl 12, så er […]