Linsesalsa er et godt alternativ til tacomenyen.
Taco i ulike varianter er blitt ei hellig ku for mange i Norge. Du tuller ikke med fredagstacoen, liksom. Og apropos hellig ku. Kua er jo gift med oksen, og oksen utgjør – for mange – en viktig del i mangt et tacomåltid. Kjøttdeig + tacokrydder = noe som mange ikke klarer seg uten. Joda, det er godt – særlig hvis tacokrydderet er hjemmelaget. Men det er fullt mulig å lage taco uten kjøtt, eller eventuelt med redusert inntak av kjøtt. Det er vel sistnevnte som er mest aktuelt for de fleste. En kan regne med at en reduksjon av kjøttinntaket er gunstig for de aller fleste, og hva er vel da bedre enn å prøve en linsesalsa?
Linsesalsa kan fint spises helt for seg selv, eller som tilbehør til en tilfeldig rett med kjøtt, fisk, eller en ren vegetar-rett. Den holder seg fint i kjøleskapet i noen dager, så du kan fint bruke det på brødskiva. Men først og fremst så er linsesalsa et glimrende tilskudd til en tacomeny. Med kjøtt, uten kjøtt. Det bestemmer du. Uansett så er linsesalsa noe som hever måltidet minst ett hakk.
Hovedingrediensen er, kanskje ikke så overraskende, røde linser. Jeg bruker den som ligger i lake i en liten papp-kartong. Disse linsene putrer i en kasserolle i 20-25 min sammen med grønnsaksbuljong og litt annet krydder. I mens det står og putrer, så kutter jeg opp løk, tomat og hvitløk. Og det var det. En kan selvfølgelig ha masse annet opp i en linsesalsa, men dette er en enkel og grei sak som smaker godt. Eksperimenter gjerne med andre grønnsaker også.
Se under for oppskrift på linsesalsa.
- 1 pk røde linser
- 2 dl grønnsakskraft/-buljong
- 1 ss koriander
- ½ ts chilikrydder
- 2 ss persille
- Litt salt og pepper
- ½ rødløk
- 1-2 fedd hvitløk
- 2 tomater
- Skyll av linsene i et dørslag
- Ha de opp i en kasserolle sammen med 2 dl grønnsakskraft/-buljong
- Hiv opp i koriander, chilikrydder og persille
- Skru på svak til middels varme og la det hele småputre uten lokk i 20-25 minutt
- Smak til med litt salt og pepper mens linseblandingen står og småputrer. Noen grønnsakskrafter/-buljonger er ferdig saltet og pepret. Da må du være forsiktig her. For mye salt og pepper er ikke godt.
- Skjær opp rødløk og tomat i små terninger
- Kutt opp hvitløken så smått du greier/gidder
- Når blandingen har stått i 20-25 minutt, så heller du av vannet gjennom et dørslag, og blander linseblandingen sammen med grønnsakene.
"Husmora" says
Dette var eit veldig godt alternativ til kjøttdeiga. NAM !