En særdeles god middag som er både enkel og velsmakende. Kylling og bacon med potet i pesto passer til de fleste anledninger og tilberedes på under 20 minutter.
Middag er noe som de fleste spiser daglig. Og middag skal ofte være et varmt måltid. Selv om jeg personlig ikke bryr meg om temperatur på maten (faktisk så foretrekker jeg ofte kald mat), så vet jeg at mange bare MÅ ha varm mat til middagen. Derfor passer kylling med pesto, potet og bacon ypperlig til middag. Oppskriften finner du lenger ned.
Her har du en velsmakende rett og oppskrift som passer de fleste. Smaken er ikke spesielt «utfordrende». De fleste av oss har smakt kylling og potet. Bacon hører også hjemme på mange kjøkkenbord. Pesto derimot er det langt færre som har smakt. Pesto får du i både grønn og rød variant (er det flere?), og hovedforskjellen er tomat og basilikum. Tomat er rødt og basilikum er grønt. Enkelt og greit.
Når jeg lager kylling og bacon med potet i pesto så har jeg også valgt å legge i litt fransk brie. Dette er en ost som er mild i smak og som passer meget godt i kjøttet. Snitt opp et par rom, og stapp nedi noe ost. Du kan selvsagt brukt annen ost, eller bare droppe den helt, men personlig foretrekker jeg litt brie i kyllingen. Man skal ikke kimse av ost, sa en vis mann en gang. Resten av ingrediensene finner du under.
Under finner du oppskrift på en nydelig rett som passer de fleste. Liker du oppskriften av kylling og bacon med potet i pesto, så del den gjerne ved å klikke på symbolene til venstre eller øverst i artikkelen. Klikker du på kategoriene lenger opp på siden, så finner du flere oppskrifter.
- 4 x kyllingfilet
- 4 x baconstrimler
- litt brie (eller annen ost)
- 4-5 poteter
- pesto
- krydder
- olivenolje
- salt og pepper
- Legg kyllingen på en skjæreplate og krydre etter ønske. Salt og pepper kan være godt.
- Surr bacon rundt filetene
- Snitt opp et par hakk i kjøttet og legg i brie (eller annen ost). Legges over i ildfast form.
- Skjær potetene i båter eller bruk ferdige oppskjærte poteter fra frysedisken. Legges i ildfast form.
- Hell over olje og pesto. Bland potetene med hendene slik at alt dekkes av olje og pesto.
- Legg kyllingen i en ildfast form, og stek de i ca 20 minutter på 200 grader varmluft. Tykkelsen på filetene avgjør steketiden.
- Potetene stekes like lenge, altså 20 min, 200 grader.
[…] Les hele beskrivelsen […]