Hjemmelaget blomkålsuppe lager du på 15 minutter.
Hjemmelaget blomkålsuppe
Forberedelse
Koke-/steketid
Total tid
Gode matvarer kan kjøpes på altShop
Av: Vegard
Type oppskrift: Suppe
Serveringer: 2
Ingredienser
- 1-2 blomkål
- 1 løk
- ½ purreløk
- 5 dl vann eller kraft
- 1-2 dl fløte
- 1-2 ss crème fraîche
- 1-2 ss gressløk
- Bacon (kan droppes)
- Salt og pepper
Instruksjoner
- Grovhakk halvparten av blomkålen, løk og purreløk (det hvite på purreløken smaker best) (resten av blomkålen skal brukes til slutt).
- Fres det du har kuttet i en kjele med litt smør.
- Tilsett kraft/vann, crème fraîche og fløte i kjelen.
- Gi det et lite oppkok, slik at blomkålen blir passe mør.
- Smak til med salt og pepper.
- Kjør alt i en blender, til det blir en fin og jevn masse.
- Stek bacon og resten av blomkålen i en panne i noen minutter.
- Legg dette sammen med den andre blandingen og la det småputre i noen minutter i en kjele.
- Serveres med litt gressløk.