Rådyrkjøtt med mye godt. En enkel, men særdeles god middag.
Bare for å si det med en gang; rådyrkjøttet kan selvsagt byttes ut med annet kjøtt. Om du vil bruke oksekjøtt, kylling eller elg spiller ingen rolle. Jeg anbefaler likevel rødt kjøtt, siden jeg føler det passer best sammen med resten av ingrediensene.
Fordelen med viltkjøtt er at det er sunnere enn vanlig rødt kjøtt du kjøper i butikken (gjerne fra storfe). Dyr som lever i vilt i naturen, får i seg et bedre kosthold, og de har mulighet til å bevege seg fritt i dagslys. Resultatet er at kjøttet blir av bedre kvalitet og bedre på smak.
Denne middagen er enkel å lage. Det beste er å gjøre klart alt på benken først, og så begynner du med det som går automatisk. F.eks kan du starte med kjøttet, og mens det stekes, så kutter du tomat og sopp som skal stekes etterpå. Aspargesen går også automatisk, men denne skal kun koke i ca 3 minutter, så det kan være greit å vente mot slutten til du gjør dette.
Under finner du oppskrift på rådyrkjøtt med chilidressing og sopp.
- Kjøtt i terninger (rådyr eller annet rødt kjøtt)
- ½ boks kesam
- 1 fedd hvitløk
- ½ chili
- fetaost
- 2 tomater
- 4-5 sopp
- 4 asparges
- Ruccula
- ½ rødløk
- Salatblader
- Skjær kjøttet i terninger, krydre med salt og pepper og stek i smør.
- Del tomatene i 2, og stek de på pannen i 1-2 minutter på høy varme
- Kok asparges i 3 minutter.
- Stek soppen i panne.
- Bland kesam med chili og hvitløk i en blender. Legg i et par ss med vann.
- Bland sammen ruccula, rødløk, salatblader og fetaost.