Når du skal steke hel kylling, kan temperatur og tid variere litt. En grei tommelfingerregel er likevel ca 170 grader varmluft i en god time. Under bruker jeg 1 time og 20 minutter. Du bør sjekke kyllingen etter 1 time, og ta en vurdering derfra.
Under får du fremgangsmåte på hvordan du kan steke hel kylling i ovn. Lykke til.
Steke hel kylling i ovn
Ingredienser
- 1 hel kylling
- salt
- pepper
- rosmarin
- timian
- sitron
Instruksjoner
- Forvarm ovnen til 170 grader.
- Tørk kyllingen med litt papir.
- Gni den godt inn med pepper og salt. Bruk det krydderet du selv liker.
- Hell over litt sitronsaft.
- Krydre med rosmarin over kyllingen og legg litt timian inni kyllingen.
- Legg kyllingen i en ildfast form, og stek på 170 grader i 1 time og 20 minutter.
- Bruker du steketermometer, så skal det stikkes inn i den tykkeste delen av kyllingbrystet. Kyllingen er ferdig stekt når den viser 68 grader.
Melinda says
Takk for tips, dette må jeg prøve ut 🙂 Men kylling fra Stange er ikke økologisk, btw, siden den går innendørs og ikke utendørs. Men det er også det eneste som skiller den fra å være økologisk 🙂
Vegard says
Hei, og takk for tilbakemelding 🙂
Har de sluttet med denne?: øko kylling stange
kirsten says
hva hvis du trenger tre kyllinger til familieselskap. Da blir ildfast form uaktuelt
Vegard says
Da legger du kyllingene på et stekebrett.