Lager du pannekaker uten melk på surdeig, så får du en sunnere rett som smaker det samme som vanlige pannekaker.
Jeg er glad i surdeig, og det er noe jeg bruker flere ganger i uka. Oppskrift på surdeig finner du her.
Jeg er også glad i pannekaker uten melk. Siden vanlige pannekaker ikke er så veldig sunt, så finnes det et bedre alternativ: surdeigspannekaker.
Surdeigspannekaker er like lett å steke som vanlige pannekaker. Det er også like lett å blande sammen røren. Det eneste du trenger er litt planlegging. Surdeigspannekaker smaker også som vanlige pannekaker. Jeg er sikker på at alle i huset vil elske disse pannekakene.
Fordelen med å bruke surdeig er at surdeigen bryter ned omtrent alt som er ugunstig i melet. Det gjør også at det ferdige produktet blir lettere fordøyelig for kroppen og at næringsinnholdet øker.
«Ulempen» med surdeig, er at du må planlegge litt i forkant. Siden et surdeigsprodukt bør stå i minst 12 timer på kjøkkenbenken og gjære, så kan du ikke bare diske opp noe på impuls. Når jeg lagde surdeigspannekaker, så visste jeg allerede på tirsdag at vi skulle ha dette på onsdag. Da satt jeg hovedbasen på tirsdagskveld, og la i resten rett før middag på onsdag. Enkelt og greit.
Under finner du oppskrift på sunne pannekaker uten melk laget av surdeig.
- 300 gram speltmel
- 4 dl vann
- 2 ss surdeigsstarter
- 4 egg
- 2 ts kardemomme
- 1 ts tørket ingefær
- ½ ts salt
- 1 ts natron
- Bland sammen vann, mel og surdeigsstarter. La stå i 12-24 timer i romtemperatur.
- Bland så inn resten av ingrediensene.
- Bruk smør eller kokosolje for smøring i pannen.
- Stekes i panne, ca 3 minutter på første side, så ca 1 minutt på andre side. Middels varme.