Saus til kylling gjør kyllingen ekstra god.
Saus til kylling hører med på en nystekt kylling. Det gir kyllingen mer smak, og det smaker veldig godt. Det finnes en haug med sauser man kan lage, og her presenterer jeg to forskjellige gode sauser som passer godt til kylling.
Jeg elsker kylling, men jeg spiser primært ordentlig kylling fra Stange eller Holte. Dette er produsenter som gir bedre mat til kyllingene og de bruker ingen (eller lite) antibiotika. Jeg synes også at kyllingen smaker bedre enn den du får fra bl. a First Price og prior.
Sausene er lett å lage, og du bruker kun noen få minutter på å få de ferdig.
Under finner du oppskrift på saus til kylling.
Saus til kylling
Ingredienser
Sennepssaus
- ½ dl rødvinseddik
- 3 ss sukker
- 70 gram smør
- 3 dl kremfløte
- 1 dl sennep (gjerne grov)
- ½ dl konsentrert kyllingkraft eller buljong/fond
Karrisaus
- 1-2 ts karri
- 2 dl crème fraîche
- 2 ss smør (ikke margarin)
- ca 1 dl ananasjuice
- pepper og salt
Instruksjoner
Sennepssaus
- Kok inn sukker og vineddik til en kremet konsistens.
- Bland inn smør og rør jevnt.
- Tilsett så sennep, fløte og kraften og la det småkoke i 2-3 minutter.
Karrisaus
- Fres karri og smør i en kjele.
- Tilsett juicen og kok til en passe tykk saus.
- Bland så inn crème fraîche og smak tl med pepper og salt.