Ovnsbakte grønnsaker passer til de fleste middager.
Ovnsbakte grønnsaker passer til det meste. Her i huset, så pleier vi å lage det når vi steker hel kylling i ovn. Grønnsaker i ovn gjør at hele retten heves et par hakk.
Det geniale med ovnsbakte grønnsaker, er at det lager seg selv når du først har kuttet opp alle grønnsakene. Skjær opp grønnsaker, legg på ønsket krydder og olje, og sett det i ovnen. Vent en god halvtime, og det er ferdig.
Bruk de grønnsakene du har tilgjengelig. Det er ingen fasit på hva som hører sammen. Jeg pleier å blande litt rotgrønnsaker (gulrot, kålrot, pastinakk osv) med ulike løksorter, rødbeter og andre grønnsaker som jeg har liggende. Det er kun fantasien din som setter grenser.
Under finner du oppskrift på ovnsbakte grønnsaker.
- 1 stk pastinakk
- 1 stk rødbet
- 2 stk gulrøtter
- ½ sellerirot
- ½ kålrot
- 2 fedd hvitløk
- 1 rødløk
- ½ sitron, kun saften
- pepper og salt
- olivenolje
- Sett ovnen på 200 grader.
- Kutt opp rotgrønnsakene i biter eller staver. Legg de utover en ildfast form. Legg på litt olivenolje.
- Legg på finhakket hvitløk, rødløk, timian og sitronsaft.
- Legg på litt salt og pepper.
- Stekes i ovn på 200 grader i ca 35 minutter.