Potetsalat med rømme passer utmerket godt til det meste av saltmat.
Potetsalat med rømme passer perfekt som tilbehør til det meste egentlig. Kanskje ikke til godteri og kaker, men til kylling, fisk, viltkjøtt, okse osv…
Jeg foretrekker potetsalat spesielt til grillmat. Her i hus, så blir det ofte grilling på en holme i Moldefjorden. Da er det spesielt godt med en god potetsalat med rømme og annet snadder.
Denne potetsalaten med rømme, er like lett å lage som potetsalat med eple. Jeg har valgt å lage tre potetsalater på matbok.no (det blir nok flere etter hvert). Den første heter lun potetsalat og er en litt annen type salat. Det som er så fint med potetsalat med rømme, er at det er minst like lett å lage den, som det er å kjøpe en ferdig potetsalat i butikken. En annen fordel er at hjemmelaget potetsalat med rømme smaker mye bedre enn den du får kjøpt i butikken.
Jeg har kun skrevet ned et forslag til ingredienser under. Hvis du f.eks foretrekker rødløk fremfor sjalottløk, så er det ingen problem å bytte de ut med hverandre. Det samme gjelder de andre ingrediensene også. Jeg anbefaler å ha i litt honning. Dette tilfører litt søtsmak som passer perfekt i potetsalat med rømme. Du trenger det selvsagt ikke, men det hever smaken et par hakk.
Under finner du oppskrift på potetsalat med rømme.
- 600 gram poteter
- 3 dl rømme
- 10 agurkskiver
- 3 ss eplecidereddik
- 2 ss gressløk
- 1 sjalottløk
- 3 vårløk
- 2 ss sitronsaft
- 1 ts honning
- ½ ts salt
- Skrell potetene, og kok de møre. Deler du de i mindre biter, så holder det ofte med 10 minutter koking. Ikke kok de så mye at de løsner fra hverandre.
- Finhakk gressløk, vårløk og sjalottløk.
- Bland så alt sammen.
- La den stå i minst 30 minutter før servering, for best mulig resultat.