«Sjokolade» med kokos. En nydelig snack som passer perfekt etter middagen.
Det kan sies med en gang at dette strengt tatt ikke er sjokolade. Den inneholder ingen kakao. Men, den ligner på sjokolade, og den smaker litt som hvit sjokolade. I tillegg er den sunnere enn vanlig hvit sjokolade du får kjøpt i butikken.
Smaken kan minne litt om Bounty (sjokolade med kokossmak). Egentlig så har jeg aldri vært så veldig glad i Bounty, men den «sjokoladen» jeg har laget her, synes jeg smakte veldig godt. Denne oppskriften er noe søt, så det passer med et par biter om gangen. Du kan selvsagt redusere lønnesirupen, men dette er noe du får prøve ut selv.
Husk også å bruke en god kjøkkenmaskin med skarpe kniver. Ikke bruk blender. Det kan fort bli vanskelig.
Oppbevaring er i fryser eller kjøleskap. Står den for lenge i romtemperatur, så blir den fort klissete. Den blir ikke steinhard i fryseren, så det går fint å oppbevare den der rett før du skal servere den.
Under finner du detaljert fremgangsmåte på hvordan du lager hvit «sjokolade.»
- 0,5 dl lønnesirup
- 160 gram kokosmasse
- 1 ts vaniljeekstrakt
- ⅛ ts salt
- Kjør kokosmassen i en kjøkkenmaskin i noen få minutter. Etter hvert blir den deigete.
- Tilsett resten av ingrediensene og kjør de godt i maskinen.
- Press deigen ned i bar-former eller en kakeform og kutt opp til barer/stykker senere.
- Et tips kan være å sette den i fryseren i ca 45 minutter før du kutter den opp. Da blir det lettere å skjære.