Gjæret grønnsaksjuice gjør godt for magen og smaker i tillegg fantastisk.
Hvorfor skal man gjære grønnsaksjuice? Jo, fordi den blir lettere fordøyelig for kroppen, og man får frem mer av næringen i grønnsakene. Man trenger selvsagt ikke å gjøre det, men man vil da gå glipp av bl.a de gode bakteriene som dannes under gjæring.
Prosessen minner litt om surkål, hvor kålen ligger i sin egen saft og gjærer i flere dager/uker.
Jeg bruker de grønnsakene jeg har liggende. Oppskriften under er kun et forslag, og du står fritt frem til å bruke det du måtte ha for hånd.
Under finner du oppskrift på gjæret grønnsaksjuice.
Gjæret grønnsaksjuice
Ingredienser
- 4 rødbeter
- 1 pakke stangselleri
- 1 agurk
- 3 gulrøtter
- 1 sitron
Instruksjoner
- Gjør om alle ingrediensene til juice, ved å kjøre de gjennom en juicemaskin eller lignende.
- Hell over i et glass og tilfør 1 dl myse eller 1 ts salt.
- Sett på tett lokk, og la det stå på kjøkkenbenken i ca 48 timer (2 døgn).
- Du trenger ikke å drikke alt etter 2 dager. Den kan stå lenger, men sett den i kjøleskap etter 2 dager.