Hjemmelagde kjøttkaker med egg er en sikker vinner ved middagsbordet.
Når jeg skal lage verdens beste hjemmelagde kjøttkaker, så er jeg opptatt av å få inn mest mulig smak, uten å ødelegge kjøttkakefølelsen. Du velger selvsagt selv hva du ønsker å putte i de, men løk er ofte vanlig. Jeg liker de litt sterke, så jeg tilsetter gjerne finhakket chili i tillegg.Når det kommer til krydder i hjemmelagde kjøttkaker, så er ingefær og muskat veldig safe.
Hjemmelagde kjøttkaker
Forberedelse
Koke-/steketid
Total tid
Av: Vegard
Type oppskrift: Middag
Serveringer: 2-3
Ingredienser
- En pakke karbonadedeig (400-600 gram)
- 1 løk
- 1 chili
- 1 ts muskat
- 1 ts ingefær
- 1 egg
- 1 ss potetmel
- Salt og pepper (ca 1 ts av hver, eller det du føler er best)
Instruksjoner
- Finhakk løk, og bland dette med alt i en beholder.
- Bland gjerne karbonadedeigen til slutt.
- Ta ut en toppet ss med deig, og form de til kjøttkaker (se video).
- Stek hver kjøttkake i en panne med smør. Først 30-45 sekund på hver side ved høy varme.
- Så ned til middels/svak varme i ca 5-7 minutter på hver side. Legg gjerne på lokk.
- Se at kjøttkakene er gjennomstekte før servering. De skal ikke være rød/rosa i midten.
Vidar says
Morsom ide å bruke video. Ellers enig med deg i å bruke mest mulig smak.
Vegard says
ja, synes video fungerer bra. Er litt lettere for noen å forstå hva som skjer da 🙂
Cecilie says
Kult med video! Og smakene virker jo veldig gode! Prøvd å lage de med lammekjøttdeig? Det hadde sikkert vært kjempegodt! Men blir de ikke kompakte uten væske i deigen?
Vegard says
Takk for tilbakemelding:)
Nei, ikke prøvd med lammekjøttdeig, men det er sikkert veldig godt. Jeg bruker bittelitt veske (et par ss vann), og det synes jeg fungerer godt. Men det er jo selvsagt mulig å bruke.