Hjemmelaget hamburgerbrød smaker mye bedre enn den du kjøper. Enkelt og greit.
Når du skal lage hjemmelaget hamburgerbrød, så er det viktig at deigen får heve nok. Til mer den hever, til mer luftig blir hamburgerbrødene. I oppskriften under, bruker jeg både sammalt hvete og spelt. Du kan selvsagt bytte ut dette med f.eks kun hvitt hvetemel. Resultatet er en finere deig, men også litt mindre sunt.
Når du skal tilsette melk og vann, så pass på at det verken er iskaldt eller glovarmt. Husk også at til mer du elter, til lavere temperatur trenger du på vann og melk. Grunnen er at lang eltetid (i maskin) gir en varmere deig pga friksjon. Elting i 15 minutter tilsier derfor at man godt kan bruke en temperatur som er mellom iskaldt og lunkent.
Her er også en god oppskrift på verdens beste hamburgerbrød.
- 1,25 dl melk
- 0,5 dl vann
- ½ ts sukker
- ½ ts salt
- Halv pose tørrgjær
- 250 gram mel
- 25 gram smør
- Legg alt i eltemaskin, unntatt smør og det flytende. Bland godt i noen sekunder.
- Tilsett det flytende (melk og vann) og elt i ca 10 minutt.
- Tilsett så smøret, og elt dette godt inn.
- Når smøret er godt inn i deigen, la deigen heve i minst 30 minutter. Tildekk med plastfolie og sett beholderen med deigen i varmt vann (kan også settes på benken, uten vann).
- Del så opp deigen i 6 like store deler.
- Trill som boller, og trykk de flate på stekebrettet.
- Etterheves i ca 30 minutter.
- Pensle med lunkent vann og legg på sesamfrø om ønskelig.
- Stekes på 225 grader i ca 10 minutter.