Hjemmelaget pizzasaus lager du på 1-2-3.
En god hjemmelaget pizzasaus er enkelt å lage. Hovedingrediensen er tomater. Ellers er det bare fantasien som setter grenser. Jeg bruker som regel å putte i litt oregano, noen fedd med hvitløk og litt olivenolje. Så bruker jeg ofte det jeg har liggende. Krydder bruker jeg mye av, så her er det bare å kjøre på med det du liker godt.
Hjemmelaget pizzasaus kan lagres i kjøleskap i noen dager. Det beste er likevel om du bruker den samme dag som du lager den, da den er ferskest. Apropos ferskest; jeg anbefaler å bruke frisk basilikum. Denne smaker enn den du får på krydderglass, og er lett å få tak i på de aller fleste dagligvarebutikker.
Under får du en enkel, men god fremgangsmåte på pizzasaus som ikke krever koking, men kun en runde i blender.
- 1 pakke/boks tomater
- 2 ss tomatpuré
- Frisk basilikum (ca 7-8 blader)
- 1 løk
- 2 fedd hvitløk
- 1 ss olivenolje
- Salt og pepper. Ca 1 ts
- ½ ts chilipulver
- 1 ts oregano
- Bland alt i en blender så det blir en jevn og fin saus.
- Legg sausen over på pizza, og smør den utover i et tynt lag.
[…] Før du begynner, så sørg for at du har pizzabunn tilgjengelig. Helst hjemmelaget pizzabunn. Pizzasaus kan du lage […]