Hjemmelaget tacokrydder lager du lett.
Hjemmelaget tacokrydder er noe vi har brukt i flere år, og det med god grunn. Hvis en ser på ingrediens-lista på for eksempel Santa Maria sitt tacokrydder, så vil en fort oppdage at den enkeltingrediensen det er mest av, er sukker. I tillegg er det 17,5 % salt, og E-stoffer og andre rare ting som burde være helt unødvendig. Når vi i tillegg vet at nordmenn spiser taco i rimelig store mengder, og det er sannsynlig å anta at flesteparten av disse bruker tacokrydder i en eller annen kjøpt variant, så er det på tide å gjøre noe! Og selv om det er kjekt med snø på vinteren eller sol på sommeren, så er det enda kjekkere å vite at hjemmelaget tacokrydder er noe av det enkleste du kan lage – uansett kategori. Det er så enkelt at jeg ikke gidder å lage det i store kvanta. Men ikke misforstå meg: du kan godt lage det i store kvanta, men ikke stress med det. Det er stort sett unnagjort på under 1 minutt.
Hovedingrediensen er uten tvil spisskummen. Hvis du ikke er vant med dette krydderet, eller aldri har luktet på det, så prøv det. Du vil sannsynligvis tenke noe i retning av «oi, det lukter jo taco!» Nå trenger vi litt mer enn spisskummen, men du hadde kommet langt med å bare bruke spisskummen også. Utover spisskummen er det relativt vanlige kryddersorter som salt, pepper, koriander, chilikrydder, paprikakrydder og hvitløkskrydder.
Oppskriften på hjemmelaget tacokrydder finner du under.
- 2 ts spisskummen
- 2 ts paprikapulver
- ½ ts salt
- ½ ts pepper
- ½ ts hvitløkspulver
- ½ ts koriander
- ½ ts chilipulver
- Bland alt sammen.
- Miks det inn med kjøtt eller bønner eller hva du måtte like til tacomåltidet.
Johan N. says
Jeg er ikke den typen som lager så mye selv, men hjemmelaget tacokrydder er rett å slett dumt å ikke lage selv. Jeg vil tippe det tar kortere tid å lage det selv, enn å kjøpe en ferdiblanda pose.
Tone says
Det er jo bortimot 17% salt i denne kryddermiksen også… Omkring 14. Det virker unødvendig mye. En knivsodd burde vært nok til det mengdeforholdet der.
Ørjan says
Det har du helt rett i, og slik skulle det ikke være. Det korrekte skal være 1/2 ts salt, ikke 1 ts. Det skal sies at hovedgrunnen til å lage tacokrydderet selv, er å få bort alt det unødvendige sukkeret, men saltinnholdet er selvfølgelig også viktig, så takk for tilbakemelding! 🙂