En sunn og god middag som tar under 15 minutter å tilberede.
I dag er det kalkunkjøtt som står på menyen. Jeg er glad i lyst kjøtt, og kalkun sies å være hakket sunnere enn kylling.
Kalkunkjøttet deler jeg opp i mindre biter, slik at steketiden reduseres med noen minutter. Jeg får også dekt mer kjøtt med krydder, noe jeg absolutt foretrekker.
Når det gjelder risen, så smelter jeg først litt smør i kjelen (jeg bruker klarnet smør). Så tilsetter jeg ønsket krydder, og blander dette godt inn i risen mens platen står på middels varme. Jeg bruker alltid litt gurkemeie eller karri i risen for å få en fin gul farge. Etter ca 30 sekunder, så tilsetter jeg vann, koker opp, legger på lokk, og reduserer varme slik at det småkoker. Etter 10 minutter, fjerner jeg lokket, og lar risen «hvile» i 5 minutter før jeg serverer den.
Asparges legger jeg i samme kjele som risen når det er igjen 5-6 minutter av koketiden.
Under finner du oppskrift på kalkun med gul ris og asparges.
- 2-4 kalkunfilet
- 4-5 asparges
- 120 gram ris (f.eks en boil-in-bag basmati)
- smør
- krydder
- (oliven og tomat)
- Skjær kalkunen i passende biter, og krydre godt med ønsket krydder. Legg i en ildfast form.
- Sett i forvarmet ovn på 200 grader, og stek i ca 13-15 minutter. Legg gjerne på oliven ved siden av kjøttet.
- Smelt en klatt smør i en kjele på middels varme, og tilsett ris og krydder. Bland godt i 30 sekunder mens varmen er på.
- Tilsett vann, og kok opp. Skru så ned varmen og la det putre så lenge det står på pakken. Bruk lokk.
- Legg asparges på risen når det er igjen 5-6 minutter av koketiden. Husk lokk.
- Skjær cherrytomat eller vanlig tomat i biter, og hiv inn i ovnen på kjøttet når det er igjen 1-2 minutter av steketiden.