Kremet spinat passer godt til de fleste middager.
«Spiser man spinat, så blir man like sterk som Skippern» ….denne setningen er det nok mange som har hørt da de var barn. Skippern spiste nemlig spinat for å få superstore muskler, og hvis ikke DET fungerte som en motivator, så vet ikke jeg. Selv om du ikke automatisk får store muskler av å innta spinat, så inneholder spinat likevel flere vitaminer og mineraler som er viktig både for metabolismen din og for muskelbygging.
Husk også at spinat inneholder oksalsyre, som kan hindre opptak av jern og kalsium. Derfor er det lurt å ikke spise altfor mye spinat, og kanskje ikke hver eneste dag.
Kremet spinat
Forberedelse
Koke-/steketid
Total tid
Av: Vegard
Ingredienser
- 300 gram fersk spinat
- ca 1-2 dl vann
- 2 dl matfløte
- salt og pepper
Instruksjoner
- Gi spinaten et kjapt oppkok, og vent til den er halvert i størrelse (sånn omtrent).
- Tøm av vannet, og tilsett fløte.
- Gi fløten et kjapt oppkok, og la det småputre i noen minutter.
- Smak til med pepper og salt.