Krydrede cashewnøtter er mye bedre enn vanlige cashewnøtter.
Dette er kanskje den mest utrolige reisematen du noen gang kommer til å smake. Den er sunn, mettende og veldig god. Cashewnøtter i seg selv synes jeg smaker fortreffelig, men de har mye potensiale. Hvis du krydrer de med ulike sterke kryddersorter, og tilsetter litt olje og søtning, så får du noe som kommer til å bli en ny favoritt i hjemmet. Det er i det i hvert fall hos meg. Pass på å ikke ta i for mye olje. Ulempen er at det kan blir litt klissete. Prøv deg fram, så ser du fort hvor mye som er akkurat passe.
Cashenøtter inneholder antioksidanter, mineraler og vitaminer som er viktig for god helse. Cashewnøtter har mye sunt fett, som er godt for kolesterolet. De er meget rik på viktige mineraler, som f.eks mangan, kalium, jern, magnesium, sink og selen. Det er nok med en håndfull for dagen for å dekke dagsbehovet. Cashewnøtter inneholder også mye vitamin B1, B2, B5 og B6.
Cashewnøtter blir brukt i en rekke retter rundt om i verden. Prøv f.eks asiatisk salat med kål og cashew eller cashewnøttsmør for tips til hvordan du kan bruke cashewnøtter.
Se under for oppskrift på krydrede cashewnøtter.
- ca 500 gram cashewnøtter (2 bokser fra Eldorado)
- 1 ss olivenolje (ikke for mye)
- 1 ss lønnesirup (kan droppes hvis du ikke vil ha en søt undersmak)
- 1-2 ss havsalt
- 1-2 ss cayenne
- 1 ts paprika
- 1 ts chili
- 1 ts timian
- 1 ts pepper
- 1 ts hvitløk
- Putt cashewnøttene i en pose
- Tilsett olivenolje og rist posen godt
- Tilsett lønnesirup og rist posen godt
- Tilsett resten, dvs krydderet, og rist godt
- Smak og tilsett eventuelt mer krydder