Vi er to personer som driver denne siden, så vi vil naturlig nok ha litt forskjellige fokus når vi skriver innlegg i denne bloggen. Likevel er mye felles, og på denne siden får du en oversikt over hva du kan forvente å finne her:
- Mat med lite sukker. Dette vil si at vi på den ene siden tar tak i typisk hverdagsmat og lager denne med redusert sukkerinnhold i forhold til hva som ofte er normalen, mens vi på den andre siden lager mat som ikke trenger å søtes. Vi ønsker å ha fokus på at det generelle sukkerinntaket skal være på et minimum, men at det samtidig ikke skal være slik at en ikke kan spise sukker. Men det suverene med å redusere sukkeret generelt i kosten, er at sukkerbehovet blir mindre. Skal man bruke sukker (som mange ofte vil, inkl. oss), så kan det være lurt å bytte ut raffinert sukker, med uraffinert sukker, lønnesirup eller honning.
- Mat fra grunnen. Det ligger kanskje i sakens natur at når en skal følge ei oppskrift, så lager en maten fra grunnen. Men så er langt i fra alltid tilfelle rundt omkring på matblogger og i kokebøker. På denne matbloggen bruker vi ikke ferdigkjøpt tacokrydder, pizzafyll fra pose eller buljongterninger proppet med e-stoff. I denne matbloggen skal all mat være laget fra grunnen, og et viktig mål for oss er også å vise at det faktisk ikke tar så mye lenger tid enn å bruke halvfabrikata (eller helfabrikata, for den saks skyld). Vi ønsker også å vise hvordan en kan lage mat fra grunnen i store kvanta, slik at en på senere tidspunkt enkelt kan benytte seg av de herlige og rene produktene en har i fryseren (eller andre plasser).
- Ren mat. Målet vårt er å bruke mest mulig rene produkter, og redusere der vi føler at blandingsproduktene passer best inn. Eksempel på sistnevnte kan være brød fra butikken. Et veldig populært produkt i mange norske hjem, men også et produkt som ofte inneholder altfor mange tulleingredienser. Lager du selv (enten med gjær eller med surdeig) så klarer du deg fint med vann, mel, salt og surdeig/gjær.
Selve oppskriftene vil spenne over det meste, fra frokost, via lunsj, til middag og kvelds. Sauser, supper, brød, boller og pålegg. Hverdagsmat og turmat. Og flytende produkt.
P.S En del av ingrediensene vil ofte ha en link du kan klikke på. Når du klikker på denne, og handler via linken, så vil vi tjene noen få kroner pr salg. Du taper ingenting, men vi tjener noen kroner. Dette er en fin måte å finansiere bloggen på, uten at leseren merker noe som helst.