En god og enkel omelett med grønnsaker.
Jeg er veldig glad i egg, hvitost og grønnsaker. Og disse tre gruppene får en dekt inn med en hel haug med retter, men det er neppe noen som er så enkel å lage som en omelett med grønnsaker. Her får en både i pose og sekk, og det tar ikke lange tida fra start til slutt heller. Men litt tålmodighet må du ha.
En omelett med grønnsaker har også den egenskapen at den passer i grunn like godt til middag som til kvelds eller lunsj. Eller hva med frokost? Ja, hvorfor ikke?
En omelett er en smal sak å få bra, men det er en ting en må huske på: varmen på stekepanna. Den må passes på i betydningen av at den skal være lav. Det å lage omelett slik at den blir god, er ikke unnagjort på 2 minutt. Du bør beregne minst 10 minutt steketid slik at den blir stekt jevnt og ikke får svimerker her og der.De grønnsakene jeg har valgt her, er kanskje litt tilfeldig. Tomat er et must. Purreløk eller en annen løk mener jeg også bør med. Jeg bruker både purreløk og rødløk.
Finhakket paprika kan også være godt. Her er det i grunn bare å prøve seg litt fram med det en selv liker. Men pass på at du har rikelig med grønnsaker.Min erfaring er at grønnsakene glir ned uansett hva du har, så det er en fin måte å få i seg sunne ting på.
I tillegg til å smøre panna, må du altså også huske å smøre deg selv med en fin porsjon tålmodighet når du lager denne retten. Etterpå kan du glede deg til en omelett med grønnsaker på for eksempel hjemmelaget grovbrød.
Oppskriften på omelett med grønnsaker finner du under.
- 2 ss smør
- 3 egg
- 3 ss vann
- 40 gram revet hvitost
- 1 liten tomat
- Purreløk etter smak (jeg har brukt 10 gram)
- Rødløk etter smak (jeg har brukt 20 gram)
- Paprika etter smak (jeg har brukt 15 gram)
- Salt og pepper
- Basilikum og oregano
- Sett stekepanna på ei svak-middels varm plate og ha smøret opp i
- Knus 3 egg og ha de i en bolle eller noe annet som er egnet til å vispe i
- Ha vann, salt og pepper sammen med eggene og visp blandingen godt sammen
- Når smøret har smeltet, heller du blandingen i stekepanna.
- Skjær eller riv osten, og fordelen utover halvparten av omeletten
- Finhakk alt av grønnsaker og fordel dette jevnt utover halvparten av omeletten
- La det steke videre til omeletten har stivnet
- Vend den halvdelen uten grønnsaker og ost over den andre, og slå av plata
- Finn fram brødskiver eller noe annet, og legg omeletten over på disse.
- Spis i vei.