Omelett i ovn er utrolig enkelt. Det er også veldig godt.
Omelett i ovn er enkelt. Og det er veldig godt. Skal du lage omelett til flere i familien eller til flere gjester, så er omelett i ovn en ypperlig måte å gjøre det på. Du kan f.eks lage omelett i 2 former, som består av 10 egg hver. Da får du masse god omelett.
Egg inneholder mange vitaminer og mineraler. Det er vel omtrent bare C-vitamin som ikke er i egg. Grønnsakene som er med inneholder også mange vitaminer, og det sier seg selv at omelett i ovn er noe av det sunneste du kan spise.
Du kan velge steketiden. Høyere steketemperatur tilsvarer selvsagt mindre steketid. Under får du to forskjellige alternativer. Husk at det kan være greit å røre litt i eggene underveis, slik at det ikke stivner først i kantene.
Under finner du oppskrift på omelett i ovn med mange deilige grønnsaker.
- 10 egg
- 3 dl vann (eller melk)
- Gressløk, basilikum, salt og pepper
- Sopp
- Asparges
- Tomat
- Bland eggene lett i en blender eller visp de lett sammen med en håndvisper.
- Tilsett vann eller melk og ønsket krydder.
- Legg grønnsakene i bunnen av en ildfast form, gjerne smurt med litt fett eller olje.
- Hell eggeblandingen over i formen.
- Stekes i ovn i 40 minutter på 150 grader eller 20 minutter på 200 grader.
- Rør litt i formen når halve tiden har gått.