Oppskrift på hjemmelagde havrekjeks.
I dag skal jeg lage hjemmelagde havrekjeks. Disse er farlig gode. Jeg lager havrekjeks flere ganger i uken, siden de er enkle å lage, næringsrike og veldig anvendbare. Fremgangsmåten på hjemmelagde er veldig enkel, og det tar knappe 10 minutt å lage de klar for tørking i ovn. Kjeksene skal altså tørkes, ikke stekes. På den måten blir de langt mer saftig. Du KAN steke havrekjeks, men da får de en annen konsistens og en litt annen smak. Personlig synes jeg det beste er å tørke de i ovn over natten, så er de klar til frokosten, fjellturen, eller til kaffekoppen senere på dagen.
Havrekjeks har et høyt innhold av protein, karbohydrat og fett. Jeg bruker gluten-fri havregryn. Dette produktet finnes, såvidt jeg vet, ikke i mel-form. Det du kan gjøre da, er å kjøre det i en blender i noen sekunder til havren er gjort om til mel. Eller, du kan bruke vanlig havremel med gluten. Det er helt opp til deg. Når det gjelder cashewnøttsmør så får du kjøpt dette i utvalgte butikker. Jeg vet at Coop Mega og Meny har dette produktet. Jeg lager det selv fra bunnen. Hvis du ikke får tak i det, så kan du bruke peanøttsmør.
- 2 ss cashewnøttsmør
- 70 gram lønnesirup (smak til selv)
- 15 gram kokosolje
- 75 gram havregryn
- 75 gram havremel
- 1 ss kanel
- 1 eple
- Valgfritt: ½ boks cottage cheese
- Rør inn cashewnøttsmør med lønnesirup og kokosolje.
- Bland inn havregryn og havremel. Blir det veldig tørt, kan du tilsette litt vann.
- Tilsett kanel.
- Bruk en osterive til å "rive" et eple. Bland dette inn.
- Bland eventuelt inn cottage cheese hvis du ønsker litt mer innhold.
- Klatt deigen utover på et stekebrett, og lag små cookies.
- Tørkes på 50 grader varmluft med en sleiv i åpningen av ovnen ELLER
- stekes på 150 grader i 20-30 minutter.
Norun says
Må de spises iløpet av dagen eller står de seg litt lenger?
Vegard says
Mulig de kan stå veldig lenge, men har alltid spist de opp innen 2 døgn 😉
Ser ikke noe grunn til at de ikke kan stå flere dager i kjøleskap.
Du kan steke de på høy temp også, så sparer du en del tid. Har aldri prøvd å fryse de ned. Funker nok fint det og.
Gerd Lillian Leknes Torvanger says
Havrekjeksa skal prøvast! Lyt berre på butikken å få tak i cashewnøtt-smør, lønnesirup og kokusolje:)